Investitii in imobiliare: apartamente noi

Investitii in imobiliare: apartamente noi

V-am povestit cate ceva despre mine in pagina dedicata, acolo unde am mentionat ca sunt nascuta si crescuta in unul dintre cele mai frumoase orase din tara, Brasov. Oras in care as vrea sa ma intorc, dar la batranete. Si asta m-a dus cu gandul la faptul ca orasul de sub Tampa e locatia ideala pentru o investitie in imobiliare. Banii “la saltea” nu sunt o idee buna, banca nu te ajuta cu dobanzi grozave (ba as spune ca sunt chiar incredibil de mici) si principalul meu gand se duce catre un apartament nou, iar mai jos o sa va explic de ce.

Un apartament dintr-un imobil recent construit are sanse mai mari sa se pastreze in conditii bune pentru atunci cand voi dori sa ma intorc in Brasov. A nu se intelege ca e ceva rau cu apartamentele sau casele din centrul orasului, cele care construiesc spiritul medieval – acestea sunt inima Brasovului, dar o constructie noua nu are nevoie de renovari, de inlocuiri de acoperis, de tevi sau de instalatii electrice imediat dupa achizitie. Un apartament dintr-un imobil nou ar trebui, in principiu, sa se inchirieze destul de usor, mai ales intr-un oras cu un flux de turisti atat de mare. Si daca se prefera varianta de inchiriere long-term, Brasovul si-a crescut numarul de locuitori in ultimii bani, deci nici asta nu ar trebui sa fie o problema.

Un apartament nou este, de obicei, parte dintr-un ansamblu / proiect imobiliar mai amplu, ceea ce inseamna ca in proximitate ar trebui sa fie supermarketuri, farmacii, clinici si cabinete medicale, parcuri, gradinite si scoli. Chiar daca mijloacele de transport nu sunt o problema, mai ales la varsta a doua incepi sa te bucuri cand nu trebuie sa mergi 3 kilometri ca sa iti cumperi o aspirina. Un apartament dintr-un imobil nou vine cu loc de parcare (cel putin unul, dar de multe ori doua), fie in subteran, fie la suprafata. Un apartament nou se bucura de o altfel de aranjare interioara, are ferestre termopan de calitate, vine cu o izolatie mai buna (daca un constructor isi respecta proiectul, evident) ceea ce se transforma in costuri mai reduse de incalzire si asta, in Brasov, e un aspect foarte important si presupune ca nu trebuie sa scoti bani pentru nimic, o perioada de timp. Il cumperi, ii platesti impozitul si asta e tot.

Evident, cei care au fost curiosi si au cautat deja apartamente noi in Brasov, au observat ca probabil cel mai mare constructor din Brasov este Urban Invest – care a ajuns la al patrulea proiect imobiliar, Urban Residence. Dupa Splendor Residence & Prestige Corner, acestia au capatat o reputatie buna, construind “quality” la costuri accesibile.

De mentionat insa, apartamentele sunt de 2 sau 3 camere, ceea ce inseamna ca sunt gandite in principal pentru familii sau cupluri. Insa, daca iti doresti sa cumperi un apartament ca investitie – asa cum este si cazul meu – si te gandesti ca vrei sa il inchiriezi (pe termen lung sau in regim hotelier), oamenii de acolo te vor ajuta cu consultanta in legatura cu aspectul asta. Un mare plus, zic eu.

Tu in ce anume ai investi acum?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.