City-break la Amsterdam

City-break la Amsterdam

Amsterdam – Orasul biciclistilor, cafenelelor si libertatii.

Despre Amsterdam se stiu multe, de la cladiri inclinate si canale pline cu vaporase pana la faimosele Coffe Shops si Red Light District. Insa tot ce am intalnit in Amsterdam m-a luat pe nepregatite.

Auzisem de miile de biciclisti, cafenele, parcuri si muzee insa nu eram pregatita pentru spiritul de libertate ce domina in oras.

Am gasit un oras activ, plin de cultura si istorie 

Iti poti hrani inspiratia la orice pas, fie cu un muzeu de istoria ca Rijemuseum sau cu operele de arta din muzeul Van Gogh ori cu istoria canabisului la Hemp Museum.

Amsterdam pune la bataie peste 100 de muzee, asa ca ai de unde alege.

o plimbare in amsterdam

Case mici, colorate si inclinate

Imi este greu sa aleg un singur aspect care m-a fermecat in Amsterdam insa as merge cu inima deschisa catre arhitectura minunata a acestui oras.

Amsterdam este orasul casutelor colorate si inclinate, despartite de stradute inguste, pavate care ofera un peisaj desprins din cartile de poveste.

Privelistea unica oferita de arhitectura caselor vine dintr-o nevoie acuta de spatiu. Imediat dupa ce apa a fost scoasa si canalele construite, in Amsterdam au inceput sa se inalte cladiri pentru locuinte si buticuri.

Din cauza spatiului limitat, arhitectii au fost nevoiti sa gaseasca o solutie ingenioasa: construirea fatadelor inclinate a caselor si montarea unui scripete care sa ajute la urcarea marfii sau a mobilei in casa.

Si astazi rezidentii orasului folosesc aceeasi metoda atunci cand vor sa renoveze sau sa aduca o piesa noua de mobilier in casa.

Oamenii din Amsterdam

Amsterdam a avut mereu o populație mixta. Oameni de diferite nationalitati, religii sau orientari sexuale traiesc fericiti si linistiti in acest loc unic in Europa.

Oaze de liniste

Am avut inspiratia si norocul sa aleg un hotel care nu era in centrul orasului. Un hotel specific olandez, situat langa cel mai mare parc din Amsterdam si cel mai faimos din Olanda – Vondelpark.

Vizitat de peste 10 milioane de turisti anual, Vondelpark ofera pajisti verzi inconjurate de canale si lacuri. Este locul preferat al oamenilor care fac jogging, ies la picnic sau se relaxeaza pe o patura.

Natura este la ea acasa in Vondelpark

O simpla plimbare in parc te aduce aproape de natura. Aici traiau linistite rate, lebede si mici iepurasi.

parcul Vondelpark

Si pisicile se simt la ele acasa pe stradutele din Amsterdam.

pe strazile din amsterdam

See you soon Amsterdam

Amsteram este orasul perfect pentru un city-break indiferent daca mergi cu prieteni sau familie.

Ador sa calatoresc iar lumea asta este mare, frumoasa si extrem de diversa. Tocmai de aceea merg pe principiul de a nu vizita de 2 ori acelasi loc. Pentru Amsterdam o sa fac o exceptie:)

 

Comments

comments

One thought on “City-break la Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.