City-Break in Berlin

City-Break in Berlin

Berlin – un oras plin de istorie, graffiti si tatuaje.

O pasionata de calatorie si istorie ca mine nu putea rata sansa de a evada intr-un city-break in Berlin.

Asa ca atunci cand colega mea Adriana m-a rugat sa o acompaniez la un eveniment din cadrul Mercedez-Benz Fashion Week nu am putut sa o refuz.

Desi evenimentul era programat pentru marti, am decis sa plecam inca din weekend pentru a avea timp sa vizitam cateva obiective din Berlin.

Prima mea vizita in Germania a fost la Munchen si eram foarte curioasa sa vad un alt “oras nemtesc”…pentru o comparatie corecta:).

Desi plin de turisti, Berlin este un oras foarte curat, cu multe parcuri, monumente si street art.

Ce poti vizita intr-un weekend la Berlin

Spre surprindere mea…destul de multe!

Pentru a capta esenta unui oras este important sa il vizitezi pe jos. Asa ca am renuntat la orice mijloc de transport si am luat la picior fiecare straduta din centrul orasului.

Profitand de vremea frumoasa de afara am pornit spre Brandenburg Gate insa drumul nostru a fost interupt de gardurile de protectie ce delimitau spatiul destinat pentru Fashion Week.

Un mic ocol prin parc si am ajuns fara sa vrem la Victory Tower. Un bilet de intrare de 3 euro si 285 de trepte stateau intre noi si minunata panorama ce ne astepta in varful columnei.

Victory Tower

Parc Berlin
photo credits by: bararadrianadelia.com

Dupa zecile de poze si aerul mai rarefiat am hotarat ca este momentul sa pornim catre urmatorul punct de pe harta – Holocaust Memorial.

Construit intre anii 2003-2004 monumentul, dedicat evreilor decedati in cel de-al doilea razboi mondial, a fost inaugurat in 2005.

La doar cateva sute de metri de la Holocaus Memorial se afla minunata Brandenburg Gate, un simbol al Germaniei si Europei.

Construita in locul unei vechi porti de intrare in oras, Brandenburg Gate impresioneaza prin stilul neoclasic si impunator.

De aici si pana la Checkpoint Charlie te despart doar cateva strazi.

O bucata din zidul Berlinului  precum si renumitul punct de trecere Checkpoint Charlie sta marturie la istoria tumultoasa a acestui oras.

Checkpoint Charlie Berlin

City-break Berlin Checkpoint Charlie
photo credits by: bararadrianadelia.com

Unde te poti relaxa in Berlin

Fara sa luam in calcul turistii, in Berlin traiesc peste 3 milioane de suflete insa pentru nici o secunda nu ai senzatia ca te afli intr-o metropola sufocata de trafic.

Volkspark Friedrichshain sau Barnim Nature Park sunt doar 2 din parcurile oferite de Berlin pentru activitati de relaxare sau miscare. Fie ca optezi pentru o plimbare cu bicicleta sau un Segway ori pentru un picnic te poti bucura de un colt de natura, chiar in mijlocul orasului.

Zoo

Cea mai veche gradina zoologica din Germania te asteapta cu portile deschise la Berlin!

Deschisa in 1844, gradina Zoo din Berlin se intinde pe o suprafata de 35 de hectare si detine peste 1500 de specii.

zoo berlin
Intrarea de la Zoo

50 000 de pasi mai tarziu si un eveniment fashion de exceptie si iata ca scurta mea vacanta s-a incheiat.

Daca alegeti un city-break in Berlin pastrati o zi pentru shooping, mai ales daca prindeti perioada reducerilor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.