Aventura la munte, in Apuseni

Aventura la munte, in Apuseni

In acest weekend am avut parte de cea mai tare aventura la munte, in Parcul Natural Apuseni.

Editia 2016 TOR – Teams Outdoor Race – a adunat 60 de echipe dornice de adrenalina, la poarta de intrare in muntii Apuseni, Valea Sighistelului.

O tara frumoasa cu drumuri proaste

Am plecat din Timisoara vineri si am ales traseul Arad-Horea-Stei. Mare greseala!

Drumul este in reparatii si am pierdut cateva zeci de minute la semafoarele de pe traseu. In plus, din cauza latirii drumului, se circula extrem de greu pe anumite portiuni.

Santierul se intindea pe cativa zeci de kilometri, insa pe drum ne-am intalnit cu doar 2 utilaje si o mana de muncitori. Cam asa se munceste la noi.

Aproape de cer si departe de poluarea orasului

Ne-am cazat in Campani, un sat mic si dragut aflat la o aruncatura de bat de Valea Sighistelului si baza TOR.

Vineri seara a avut loc sedinta cu organizatorii concursului si sefii de echipa. Am primit o mapa cu harta zonei, cateva indicatii despre probele de a doua zi si cateva sugestii despre zonele in care trebuia sa ajungem.

A urmat o noapte lunga. Fiecare echipa isi trasa propria strategie pentru a doua zi. De unde sa incepem, cum sa legam traseele, ce probe trebuie sa faca fiecare membru al echipei.

Dupa doar cateva ore de somn ne-am luat rucsacul in spate si am plecat spre linia de Start, pregatiti de aventura in munte. Nici bine nu m-am dezmeticit ca deja oamenii plecau spre zonele stabilite in strategia fiecarei echipe.

Proba la munte

Strategia noastra a fost distractia

Echipa noastra a fost formata din 3 fete si un baiat. Stiu, va este mila de Mihai care a rezistat eroic cu 3 fete dupa el.

Strategia noastra a fost simpla: sa ne distram si sa incercam sa ajungem la cat mai multe probe, sa adunam cat mai multe puncte.

Am plecat spre zona 1 increzatori in fortele noastre

Drumul spre zona 1 a insemnat o diferenta de altitudine de 600 m si o urcare matinala destul de grea. Dupa 2 scurte pauze si 1 litru de apa, iata ca am ajuns in prima zona de competitie unde ne asteptau cele 5 probe.

Am pierdut destul de mult timp in aceasta zona pentru ca a trebuit sa stam la cozi si sa ne asteptam randul pentru a ne inscrie la fiecare proba in parte.

proba la munte in apuseniPandeste, vezi strategia celorlate echipe si pleaca in directia opusa

De la zona 1 majoritatea echipelor au pornit spre zona 2 insa noi am decis sa ne intoarcem catre tabara de baza si sa urcam spre zona 3 ca sa evitam aglomeratia.

Valea Sighistelului

Traseul spre zona 3 a fost spectaculos

Am urcat pe malul raului si l-am traversat de pe o parte pe alta, de zeci de ori. Ne-am croit drum printre urzici, copaci si pietre, si ne-am bucurat de spectacolul oferit de mama natura.

WP_20160730_11_06_47_Pro__highresSAM_0332Am cautat perforatoare in 2 pesteri

Nu am fost niciodata un fan declarat al pesterilor, mai ales daca acestea sunt pline de apa. Totusi, nu ne-am lasat batuti si am reusit sa gasim 5 perforatoare care ne-au adus destul de multe puncte.

Drumul pana la zona 3 nu a fost ales aleatoriu pe malul raului. Probele din aceasta zona au fost strans legate de apa.

Nu a fost atat de distractiv sa fiu udata cu o galeata de apa rece de izvor, mai ales ca acest lucru nu ne-a adus puncte.
Avand doar 4 ore la dispozitie pana la finalul concursului am decis sa merge spre zona 5. Aceasta zona se afla la o diferenta de altitudine destul de mare astfel incat am fost nevoiti sa urcam pe o poteca abrupta si ingusta.

In zona 5 ne-am dat pe tiroliana, am incercat sa evadam din inchisoare si sa construim un domino.

FinishCea mai grea proba a fost cucerirea unei mese, care nu ne-a adus puncte ci cateva vanatai urate.

Am ajuns la finalul cursei cu 1 ora inainte de incheierea concursului. Organizatorii ne-au asteptat cu o felie de pepene rosu rece si extrem de buna dupa cei 21 de km parcursi prin munte.

Seara s-a incheiat cu un gulas la ceaun, un foc de tabara si un party pe malul raului.

Sunt pregatita pentru o noua aventura la munte! Abia astept locatia pentru TOR 2017!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.